recyclebaar-glasbak

Campagne

Al heel lang – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Dat kan dus nóg beter. Daarom willen we met de campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ het scheiden van glazen verpakkingen weer bij iedereen onder de aandacht brengen.

Met restjes en deksels

De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nu nog makkelijker. ’100% recyclebaar, 100% in de glasbak’ is de pay-off van de campagne.

Update – Supermarktactie

In de maanden oktober en november is het Glas in ‘t Bakkie-team ook te vinden in de Albert Heijn supermarkten door het hele land door. Naast een uitleg over het scheiden van glazen verpakkingen worden er ook glastassen meegegeven die gebruikt kunnen worden om de lege glazen verpakkingen in het bewaren en mee te nemen naar de glasbak.

Kijk op onze Facebookpagina waar en wanneer het Glas in ‘t Bakkie-team op locatie is.

glas-ah

 

Landelijke campagne

De afgelopen jaren is er al regelmatig campagne gevoerd  door Glas in ‘t bakkie. De uitingen zijn overal te zien geweest en zullen nog vaker te zien zijn. Bekijk o.a. de TV commercial (bekijk ‘m hier).

NEDVANG_POSTER1   NEDVANG_POSTER2   NEDVANG_POSTER3   NEDVANG_POSTER4

De campagne in de gemeenten

Ook de gemeenten gestart met het promoten van glas scheiden. We willen zo dicht mogelijk bij de mensen komen. Dit doen we onder andere door het plakken van stickers op restafval containers, glasbakken en inzamelvoertuigen. En door het organiseren van speciale glastours bij de glasbak of in een supermarkt. Voor de lokale campagnes bij de gemeenten gebruiken we het beeld met de potjes met restjes:

A4_Jampot    A4_Pindakaas    A4_Overzicht

Doe ook mee!

Wil je als gemeente meer informatie over hoe je kunt meedoen met de campagne? Neem dan contact op via info@glasscheiden.nl o.v.v. Glas in ‘t bakkie.